Erhvervstemaer

Erhvervstemaer/Værksteder

Byg, Bolig og Anlæg

FGU Egå

Øster Kringelvej 32, 8250 Egå

  • Træ og Byg

Træ og Byg forbereder dig på en uddannelse eller et arbejde inden for bygge og anlæg. Det kunne f.eks være tømrer, struktør, murer eller maler. Men du kan også forberede dig på et arbejde som pedel eller vicevært.
Der er mange, der bestiller os til at udføre forskellige opgaver, så der er sjælden to dage, der er ens. Vi laver også vores egne små produktioner og er samtidig med til at vedligeholde skolen.
Du kan komme til at fremstille legeredskaber, borde og bænke, plantekasser, redskabsskure og hegn, lige som du kan arbejde med maling og lakering, forskellige pedelopgaver, tage et maskinkørekort og blive undervist i værkstøjslære, sikkerhed, AutoCad, tegning og materialelæring.

Byg, Bolig og Anlæg

FGU Skejby

Olof Palmes Allé 39 – 8200 Aarhus N

  • Byggepladsen

Byggepladsen er et eksternt værksted, der ikke har en fast base. Her arbejder du sammen med professionelle håndværkere på forskellige byggepladser i Aarhus, og du er på den måde med, hvor det hele foregår. Du lærer alt det, der skal til for at være på en professionel byggeplads, og du vil komme i berøring med alle led i en byggeproces. Det vil sige, at du stifter bekendtskab med VVS-, murer-, elektriker, tømrer- og malerarbejde, så du får en fornemmelse af, om og hvad du på sigt kunne tænke dig at arbejde med/uddanne dig til inden for byggebranchen.
  • Håndværk Pedel

Tekst kommer senere.

Byg, Bolig og Anlæg

FGU Midtby

Klosterport 4E, 2 sal – 8000 Aarhus C

  • Træ og Design-Linjen

Træ og Design-Linjen løser forskellige opgaver for skolen, men der er også plads til personlige projekter. Sammen med faglæreren er du med til at planlægge opgaverne, og du får instruktion i brug af både værktøj og maskiner. Der lægges stor vægt på sikkerhed, maskin- og værktøjsforståelse samt materialelære.
Vi arbejder med snedkeri, trædrejning, pedelarbejde, renovering af møbler og meget meget mere. Af konkrete eksempler kan nævnes: Vedligeholdelse og reparationer af lokaler, bygning af inventar, udendørs pedelarbejde og produktion af billedrammer. Derudover hjælper vi Artist-Linjen med at fremstille gøgler- og artistredskaber samt rekvisitter og med at afvikle deres forestillinger, hvor vi står for lyd og lys. Desuden arbejder vi med bestillingsopgaver udefra.