Jeg håber, at I har haft en dejlig sommerferie, hvor I har givet den lidt mere gas end sidste år, hvor corona-pandemien var noget mere dominerende. Vi glæder os helt vildt til at se både gamle som nye elever, og vi vil gøre alt for, at I skal føle Jer godt tilpas på FGU Det er nemlig vigtigt, at man har det sjovt og er tryg, når man går i skole og skal lære noget.

Når I vender tilbage til skolen – eller starter – på mandag, skal vi huske at holde fast i de gode rutiner med at vaske hænder ofte og spritte af. Skolen er derudover delt op i zoner indenfor, hvor de enkelte klasser må opholde sig ii pauserne. Udenfor er der ingen zoner.

Fra på mandag vil der ikke mere være mulighed for at tage lyntest på skolen, som der var inden sommerferien. Vi vil dog gerne opfordre alle elever til jævnligt at lade sig teste. Vi vil samtidig gerne opfordre samtlige elever til at lade sig vaccinere.

Når vi som skole kommer med disse opfordringer, er det for at undgå, at vi kan blive tvunget til at lukke skolen ned igen.

Fra 1. august 2021 omfattes alle FGU-institutioner i Danmark af kravet om røgfri skoletid. Det betyder, at elever, lærere og andre ikke må ryge i skoletiden – heller ikke, hvis de forlader skolens område. Røgfri Fremtid – som det nye initiativ hedder – er et partnerskab startet af Trygfonden og Kræftens Bekæmpelse, der arbejder for, at ingen børn og unge ryger i 2030, og at færre voksne gør det.

Jeg håber, at I alle vil tage positivt imod kravet om Røgfri Skoletid på FGU Aarhus. Vi vil etablere flere forskellige initiativer for at skabe andre sociale aktiviteter, som kan erstatte samværet omkring rygning. Det er mit håb, at vi alle vil gøre en indsats for at hjælpe hinanden igennem denne overgang.

Til slut vil jeg blot endnu en gang understrege, at vi på FGU glæder os rigtig meget til at være sammen med Jer i det nye skoleår, og at I vil få en masse fede oplevelser på FGU Aarhus.

De bedste hilsner
Claus Bentsen
Direktør, FGU Aarhus