Kommunikation og Medier

Medie og it-holdet

Hos os kan du forberede dig til mange forskellige uddannelser eller jobs inden for medie- og it-området – måske drømmer du om at blive webudvikler eller filmfotograf?

Vi arbejder blandt andet med grafisk produktion, hjemmesideproduktion, fotografering, billedredigering og videoproduktioner. Du har mulighed for at arbejde individuelt og med dine egne produktioner, men vi laver også opgaver, som vi er fælles om.

Vi har flere forskellige softwareprogrammer, som du får mulighed for at fordybe dig i, og du bliver godt klædt på, så du kan anvende dem i praksis. Du får også mulighed for at afprøve din viden ude i den virkelige verden, hvor du kan komme i praktik i it-supportafdelinger på skoler, i virksomheder og lign.

Du kommer også til at arbejde med fagene dansk, matematik og PASE (privatøkonomi, arbejdspladslære, samarbejdslære og erhvervslære). Vi tager udgangspunkt i, hvor du er lige nu, og hvad du skal bruge for at komme videre i ungdomsuddannelse eller job, og så laver vi en plan sammen med dig.

(Skejby)

Foto-holdet

Foto er for dig, der drømmer om at blive en kanon fotograf og gerne vil udfordre dine kreative og tekniske evner. Det handler naturligvis om at tage billeder, men at tage et foto er langt mere end bare at trykke på knappen.

På fotoværkstedet arbejder vi med professionelle spejlreflekskameraer og mac-computere. Du lærer at arbejde med foto til annoncer, reklamer, brochurer og plakater, med digital fotografering, billedkomposition, portræt, mode og egne billeder, med kundepleje og kontakt – og så lærer du at anvende de nyeste versioner af software til billedbehandling. Måske bliver du så bidt af det, at du får lyst til at arbejde inden for mode- eller mediebranchen?

Undervejs får du også undervisning i dansk, matematik og PASE (privatøkonomi, arbejdspladslære, samarbejdslære og erhvervslære). Vi tager udgangspunkt i, hvor du er lige nu, og hvad du skal bruge for at komme videre i ungdomsuddannelse eller job, og så laver vi en plan sammen med dig.

(Skejby)

Tv og journalistik-holdet

Drømmer du om at uddanne dig inden for tv og journalistik, så får du mulighed for at prøve dig selv af i professionelle rammer her hos os. Vi arbejder som en rigtig redaktion med deadlines og nyhedsstof, og du lærer, hvordan man filmer, og hvordan man interviewer og arbejder som studievært.

Vi arbejder med aktuelle emner – både selvstændigt og i redaktionsgruppen, og vi diskuterer, hvorfor historierne er skruet sammen, som de er.

Vi producerer tv-programmet Monsoon, som bliver sendt på Kanal Østjylland. Programmet varer 30 minutter og beskæftiger sig med aktuelle begivenheder i Aarhus, men indeholder også både kortfilm, satire og musikvideoer. Derudover dækker vi nogle af de store begivenheder i Aarhus såsom Aarhus Festuge, Grøn Koncert, og vi laver små produktioner for eksterne kunder.

Du bliver sideløbende undervist i dansk, matematik og PASE (privatøkonomi, arbejdspladslære, samarbejdslære og erhvervslære). Vi tager udgangspunkt i, hvor du er lige nu, og hvad du skal bruge for at komme videre i ungdomsuddannelse eller job, og så laver vi en plan sammen med dig.

(Skejby)
© Copyright - FGU Aarhus • Olof Palmes Allé 39, 8200 Aarhus N. • 87408600 • CVR: 39815508 • EAN: 5798000561748