Erhvervstemaer

Erhvervstemaer/Værksteder

Kommunikation og Medier

FGU Egå

Øster Kringelvej 32, 8250 Egå

  • Medie og IT

Medie og IT forbereder dig til mange forskellige uddannelser eller former for arbejde inden for Medie og IT området. Hos os vil du bla. arbejde med grafisk produktion, hjemmesideproduktion, fotografering, billedredigering, videoproduktion, og du vil blive klædt på, så du lærer at mestre de forskellige softwareprogrammer. Og så kan du komme i praktik, så du kan prøve al din viden af i praksis. Det kan bl.a. være i it-supportafdelinger på skoler, virksomheder og lign. eller i helt andre brancher.

Kommunikation og Medier

FGU Skejby

Olof Palmes Allé 39 – 8200 Aarhus N

  • Foto

Foto er for dig, der gerne vil dygtiggøre dig som fotograf, og udfordre dine kreative og tekniske evner. Det handler naturligvis om at tage billeder, men det “at tage et foto” er langt mere end bare at trykke på knappen.
Du lærer at arbejde med foto til annoncer, reklamer, brochurer og plakater, med digital fotografering, billedkomposition, portræt, mode og egne billeder, med kundepleje og kontakt – og så lærer du at anvende de nyeste versioner af software til billedbehandling.
På fotoværkstedet arbejder vi med digitalt spejlrefleks-kameraer og Mac-computere.
  • Potemkin Film

Potemkin Film er for dig, der brænder for film og her kan du lære at skrive filmmanuskripter, producere og instruere film og at filme, redigere og sætte lys. Kort og godt; du kan lære at fortælle historier med lyd og billeder. Hovedvægten lægges på fiktion, men vi kommer også ind over reklamefilm, dokumentarfilm, special effects og stunt.
Hvis du kunne tænke dig at få bred kendskab til filmmediet i teori og i praksis, eller ønsker at udvikle og udvide din kunnen, så er Potemkin helt sikkert noget for dig.
  • Grafisk Design

Grafisk Design er for dig, der brænder for visuel kommunikation.
Hvis du har en lille kunstner gemt i maven, så tegner, klipper, klistrer og printer vi også en hel del. Kort sagt, så tilpasser vi os efter Jeres ønsker og behov og elsker at lege og derigennem lave fede projekter sammen. Vi udvikler logoer, flyers, brochurer, brevlinier, visitkort, plakater, bygger simple websites, arbejder med egne projekter, kundeopgaver og meget mere. Derudover bruger vi forskellige softwareprogrammer som Adobe, InDesign, Photoshop og Illustrator.

Kommunikation og Medier

FGU Midtby

Klosterport 4E, 2 sal – 8000 Aarhus C

  • Medie-Linjen

Medie-Linjen lægger vægt på TV-produktion og skrivekunst. Du kan godt vælge én af de to discipliner, men du er selvfølgelig meget velkommen til at afprøve begge områder. Du vil blive undervist i research, tilrettelæggelse og udarbejdelse af storyboards, interviewteknik, kamerabetjening, redigering og i at fungere som studievært. Derudover vil du få undervisning i, hvordan samfundet hænger sammen, ligesom forskellige nyhedshistorier fra den daglige nyhedsstrøm vil blive diskuteret. Vi vil også besøge TV2, Jyllands-Posten og forskellige andre medier.
Så, hvis du har du lyst til at lave tv, synes det er spændende at filme og redigere eller generelt gerne vil vide noget mere om vores samfund, så er linjen oplagt for dig.
Vi producerer ugentligt tv-programmet “Monsoon“, der sendes på Kanal Østjylland hver fredag kl. 21.00 – 21.30. Monsoon er en blanding af aktuelle nyheder, satire, kortfilm og musikvideoer. Vi dækker også begivenheder i det Aarhus’ kulturliv – fx Grøn Koncert og Aarhus Festuge.