Mødepligt og sygdom

På FGU Aarhus skal du møde mandag til torsdag fra kl. 8.15 – kl. 14.15.
Fredag er det fra kl. 8.15 – kl. 13.15.

Der er mødepligt, og vi forventer, at du møder til tiden og kommer hver dag. Hvis du kommer for sent eller bliver væk uden afbud, trækkes du i skoleydelse for den tid, du ikke er i skole.

Hvis du er syg, skal du give besked inden 8.30:

Skejby – email til: syg-skejby@fguaarhus.dk

Vest – email til: vest-syg@fguaarhus.dk

Egå – ring på: 8622 8222

Madordning

Vi har et stærkt fællesskab, hvor vi omgås hinanden på en ordentlig måde. Det handler om at respektere hinanden – også hinandens udfordringer.

Alle elever deltager i vores madordning, og vi hjælper hinanden med at rydde op bagefter. Det giver både en masse sund mad i maven, men styrker også det sociale sammenhold.

Madordningen koster 75 kr. om ugen. Der er morgenmad og frokost hver dag, og om fredagen har vi brunch.

Ungdomskort

Du har mulighed for at få et tilskud til transport ved at købe et ungdomskort. Det giver mulighed for at bruge busser og letbane i hele Midttrafiks takstområde.

FGU Aarhus skal godkende at du er elev hos os, før du kan ansøge om et ungdomskort. Din egenbetaling er pt. Pris: 13,16 kr. pr. gyldighedsdag. Priseksempel: 30 dage (30 * 13,16) = 395,00 kr. (se den aktuelle sats)

Følg linket her og ansøg om ungdomskort:

Du kan også bede om hjælp på skolens kontor før eller ved opstart.
Du skal søge ungdomskort til FGU Aarhus uanset hvilken skoleafdeling du er tilmeldt.

Special-pædagogisk støtte (SPS)

Det kan være svært at vide, hvad man vil. På FGU Aarhus får du tid og lov til at falde til og finde dig selv. Du er altid i tæt kontakt med din faglærer og vejleder. Det sikrer, at du er det rigtige sted og har det godt.

Hvis du har en funktions-nedsættelse, som fx. ordblindhed, høre-, syns- eller bevæge-handicap, eller kronisk sygdom, er du berettiget til special-pædagogisk støtte (SPS).

Som ordblind er du fx. berettiget til en IT-startpakke eller program-pakke og instruktions-timer, som blandt andet lærer dig at anvende AppWriter som kompenserende læse- og skriveværktøj.

Meld dig ind i elevrådet og få indflydelse

Vi har på FGU Aarhus selvfølgelig også et elevråd på FGU Aarhus.

Det er her, at du for alvor kan få din stemme hørt. Du får en masse indsigt og lærer at lytte og dele dine holdninger.

Du vil opleve, at det betaler sig at give sin mening til kende. Elevrådet har nemlig også plads i bestyrelsen – og HER er der rig mulighed for at få trænet dine demokratiske kompetencer!

Ordens- og samværsregler

FGU Aarhus har vi plads til forskellighed og respekt for hinanden!

Derfor har vi nogle husregler, som skal overholdes af alle elever og ansatte, når man er på skolen eller repræsenterer skolen i praktikker eller lignende.

• Vi forventer, at du deltager aktivt i undervisnings- og læringsaktiviteter og følger din uddannelses- og forløbsplan
  • Vi forventer, at du møder til tiden og husker at melde afbud ved sygdom eller andet fravær
  • Vi forventer, at du behandler skolens bygninger, inventar og undervisningsmidler respektfuldt og husker at levere det tilbage efter brug
  • Vi forventer, at du rydder op efter dig selv og stiller stole og borde på plads efter endt undervisning
  • Vi forventer, at du deltager i fælles oprydning og rengøring i dit værksted eller undervisningslokale, så det ser pænt og indbydende ud
  • Vi forventer, at din mobiltelefon bruges som et positivt redskab, og ikke som et forstyrrende element i værksted, undervisning eller i fælles samlinger
  • Vi forventer, at du bruger de sociale medier, billeder og video på en respektfuld måde overfor andre – husk at det ikke er tilladt at vise eller dele billeder og videoer med et krænkende indhold
  • Vi forventer, at du accepterer forskellighed og ikke mobber, generer eller chikanerer andre både psykisk, fysisk eller digitalt
  • Vi forventer, at vores fælles sprog i undervisning og fælles samlinger er dansk
  • Vi forventer, at du ikke ryger i skoletiden (gældende pr. 1. august 2021)
  • Vi forventer, at du ikke indtager/sælger alkohol eller rusmidler i skoletiden eller på skolens matrikel – det kan medføre bortvisning
  • Vi forventer en ordentlig tone – og truende adfærd, hån, skældsord og voldelig adfærd kan medføre hjemsendelse eller udmelding
  • Vi forventer, at du i praktik eller andre sammenhænge, hvor du repræsenterer skolen indgår i et respektfuldt samvær og er den bedste udgave af dig selv

Undervisningsplan

Klik på halvårskalenderne herunder for at se dem i stort. (Ret til ændringer forbeholdes!)

Undervisningsplan elever 1. halvår 2022
Undervisningsplan elever 2. halvår 2022

Vil du høre mere om, hvad FGU Aarhus kan tilbyde?
Så kig forbi vores ugentlige infomøder.
Du kan se tidspunkterne
herunder. Ingen tilmelding – du møder bare op!

Mandage kl. 10.00

Olof Palmes Allé 39