Erhvervstemaer

Erhvervstemaer/Værksteder

Turisme, Kultur og Fritid

FGU Skejby

Olof Palmes Allé 39 – 8200 Aarhus N

  • Teater

Teater er meget mere end at optræde. Her arbejder vi med teknikker inden for skuespil, figurarbejde, improvisation, tekstarbejde, stemmetræning, dans og stunt, koncentration, disciplin og humor.
Du lærer at arbejde i teams, at fremstille semi-professionelle teaterproduktioner og styrke dit selvværd og din selvtillid.
På Teaterværkstedet bliver der produceret to årlige teaterforestillinger. Produktionsforholdene er meget tæt på at være professionelle, og forestillingerne vises for et betalende publikum. Ud over de to forestillinger, hvoraf den ene produceres sammen med MUSIK, ligger der forskellige opgaver i løbet af året, som eleverne skal løse.
  • Musik

Musik er for dig, der brænder for musik. Her kan du afprøve rollen som hhv. musiker, lydtekniker og producer og måske oven i købet forberede dig til en musikuddannelse.
Du kan øve dig i og få erfaring med sammenspil i et band, du kan prøve at komponere og producere musik, du kommer til at spille koncerter og producere cd’er og bliver fortrolig med at indspille og redigere i et studie og på computer. Vi samarbejder med Teater, hvor vi laver forskellige forestillinger og koncerter, som vi tager rundt i landet og optræder med.
På Musik får du lov til at “være på” og vise, hvad du kan og vil med dit instrument eller din sang. Du får lov at komponere din egen musik, indspille den i vores studie eller komponere den på computer i vores MusicLab og efterfølgende få den indspillet på en cd, som vi sælger. Og så får du lov at fordybe dig – for kun på den måde opnår man sine mål…
  • F16

F16 er et projektmagerværksted og her arbejder vi med at lave kultur- og kunstprojekter af vidt forskellig art. Vi arbejder med både fælles og individuelle projekter, hvor du får mulighed for at føre dine egne idéer ud i livet.
Du arbejder med at udvikle dit kreative potentiale, at udvikle projekter, at få den gode idé, udvikle og konkretisere den, at lægge den gode plan for, hvordan projektet skal udføres, og lave tidsplaner og alternativer, hvis planen må ændres. Desuden lærer du at markedsføre og skrive pressemeddelelser, lave markedsføringsmateriale og at afvikle – altså; føre idéen ud i livet og opsætte og præsentere den for et publikum – for til sidst at nedlukke og afslutte projektet godt, rydde op og at sige tak til samarbejdspartnere og afslutningsvis evaluere og gennemgå projektet fra start til slut.

Turisme, Kultur og Fritid

FGU Midtby

Klosterport 4E, 2 sal – 8000 Aarhus C

  • Rap-Linjen

Rap-Linjen er for dig, som vil lære at rappe og vide mere om lyrik. Vi giver dig de bedste undervisere og rappere og masser af punchlines, beats og knowledge.
Vi arbejder med hiphop, tekster, beats, rimflow, mikrofonføring og sceneoptræden – og vi går i dybden med Logic, indspilning og udgivelse af egne kompositioner, digital markedsføring osv.
Vi deltager desuden i diverse events, forestillinger og workshops – både på skolen og i det århusianske kulturliv.
  • Danse-Linjen

Danse-Linjen tilbyder de bedste instruktører og koreografer – og masser af sved, livsglæde, rytmer og viden.
Vi arbejder med mange forskellige dansestilarter, og kommer omkring bl.a. streetdance, dancehall, hiphop, breakdance og moderne dans, ligesom fysisk grundtræning og teknik er en vigtig del af processen. Desuden indgår koreografi, musikforståelse og sceneudtryk også som en helt naturlig del af det daglige arbejde. Derudover vil der blive arrangeret forskellige workshops, hvor du vil blive undervist i eksempelvis sang og stomp.
Danselinjen deltager både i shows og events på skolen, men har også en del opgaver ude i det pulserende århusianske kulturliv – og en årlig studietur til udlandet f.eks. London eller Paris.
  • Artist-Linjen

Artist-Linjen er linjen, hvor vi arbejder med forskellige kunstneriske udtryk inden for akrobatik, artisteri, musik, dans og teater. Det gør vi bla. ved at producere forestillinger og events til afholdelse i det århusianske kulturliv, ligesom vi underviser og instruerer i forskellige former for workshops.
Vi fordyber os i grundlæggende teatertræning og roller, laver historier og iscenesætter fra idé til optræden og kommer ind over stemmetræning, rytmeforståelse, timing & musikalitet. Desuden træner vi krop og bevægelse via leg, styrketræning, yoga, dans, afspænding, akrobatik og jonglering.