To elever fra FOTO-linjen på FGU Aarhus – Karen Adelfred og Jonas Kjær Andresen – løb af med to af de prestige-fyldte priser ved den årlige Zoom Festival.

Og faktisk var det andet år i træk, Karen Adelfred vandt en Zoom Pris. I år fik hun prisen for bedste billedredigering. Sidste år vandt hun kategorien Bedste Enkeltbillede.

Dommeren begrundede valget af Karens billeder med en helt utrolig fin teknisk præstation i forhold til redigeringen. Jonas Kjær Andreasen var den 2. vinder af en Zoom Pris i kategorien bedste billedserie.

Dommerne begrundede valget af Jonas’ billedserie med en meget fin og sammenhængende storytelling gennem billedserien.

Zoom Festival er en landsdækkende konkurrence for elever på FGU med værksteder inden for film og fotografi. Det er i år 15. gang, ZOOM festival’en bliver gennemført. I år deltog ikke færre end 9 FGU-skoler fra hele landet. Præmieoverrækkelserne fandt sted på FGU Aarhus, hvor 125 elever og lærere fra de 9 FGU-skoler var til stede. Og det blev til 55 overnattende gæster efter Gallafesten.

Tillykke til de to dygtige foto-elever på FGU Aarhus. Der er ingen tvivl om, at denne anerkendelse er med til at skubbe de to tættere på et valg af uddannelse eller job fremover.