Mad og ernæring

Mad og ernæring

Vi skal alle have sund og varieret mad i maven. Derfor findes vores Mad og ernæring-hold på alle FGU Aarhus’ afdelinger. Her laver vi mad fra hele verden og serverer den for skolens elever og personale. Vi laver også mad til forskellige arrangementer på skolen. Hovedreglen er, at maden er lavet fra bunden, og vi tager udgangspunkt i en sund linje.

Du får indblik i alle funktioner i et køkken: madlavning, brug af opskrifter, menuplanlægning, indkøb, varekendskab, økologi, arbejdsplanlægning, hygiejne og egenkontrol. Vi har ofte et højt tempo og er afhængige af et godt teamsamarbejde, hvor alle tager ansvar, så vi kan få god mad til tiden.

Hos os kan du forberede dig til en uddannelse som kok, køkkenassistent eller andre uddannelser inden for levnedsmiddelområdet. Du har også mulighed for at prøve drømmen af med et praktikophold – fx i en kantine, på en restaurant, et plejehjem eller en café.

Dansk, matematik og PASE (privatøkonomi, arbejdspladslære, samarbejdslære og erhvervslære) er en del af undervisningen. Vi tager udgangspunkt i, hvor du er lige nu, og hvad du skal bruge for at komme videre i ungdomsuddannelse eller job, og så laver vi en plan sammen med dig.

(Egå, Skejby, Midtby)
Fagbilag Mad og ernæring