FGU Egå har ca. 35 brugte klargjorte cykler til salg.

FGU Egå har ca. 35 brugte klargjorte cykler til salg. Der er et bredt udvalg
af pige/damecykler, herrecykler, citybikes og mountainbikes.

Alle cykler er repareret klargjorte og klar til en ny ejer

Priser fra 300 kr. til 2000 kr.

Ring til Jesper fra Motor og Mekanik på 2070 0185 eller på 8622 8222

Undervisning AGU

På vores almene spor AGU, arbejder vi på mange forskellige måder. Her er undervisningen flyttet udenfor og eleverne bruger kroppen til en masse forskelligartet læring.

Fagtema Miljø og Genbrug

På vores fagtema Miljø og Genbrug arbejder vi lige nu med produktion af net til Ganfryd, lavet af genbrugslinned fra Midt Vask. Det er lagner der bliver kasseret fx. pga en flænge eller en plet, der ikke kan gå af i vask. Stoffet i sig selv fejler ingenting.
Det er en spæd opstart hvor vi prøver af om det er en god ide og en opstart på et samarbejde, som understøtter vores fagtema Miljø og Genbrug.

Vi har ansat en skoleleder på FGU MIdtbyen

Vi har ansat en skoleleder på FGU MIdtbyen. Det blev Jens Ole Jørgensen. Han kommer fra
en stilling som forstander på Datariet i Vejle. Vi forventer, at han kan tiltræde stillingen den 1.
oktober.

The Tall Ships Races

The Tall Ships Races er verdens største, årligt tilbagevendende kapsejlads for skole- og øvelsesskibe. Der sejles to kapsejladser, hvor det gælder om at komme først. Skibene er opdelt i forskellige klasser og der udpeges 4 vindere. I 2019 deltager der 52 skibe.

Nicolai Hansen fra FGU Egå var så heldig at få lov til at deltage i kapsejladsen fra Bergen til Aarhus. Han var gast på det norske skib Christian Radich, som er en tremastet fuldrigger på 62 m bygget i 1937. Skibet har en samlet besætning på 155 mand.

Nicolai havde en fantastisk tur med mange gode oplevelser undervejs fra Bergen til Aarhus. Det var en stolt ung mand, der kunne vise skibet frem efter ankomsten til Aarhus.

Chritian Radich sluttede som nummer 3 i kapsejladsen i A-klassen

Super fed samling på Egå Produktionshøjskole d. 20 maj

Super ”fed” dag, med veltilrettelagt oplæg fra ”Vovemod”, og godt humør hos alle til vores fælles dag mandag d 20. maj.
Hyggeligt at mødes med vores nye kollegaer og udveksle ideer og tanker.

Valgmøde på Aarhus Produktionsskole onsdag

Vores første fælles samling til valgmøde på Aarhus Produktionskole. Et superfedt valgmøde med engagerede og velforberedte politikkere og unge spørgelystne og interesserede tilhørere. Stor opbakning fra lærere og elever fra de 3 produktionsskoler som snart er FGU Arhus.

Første fællesmøde i FGU Aarhus.

FGU fællesmøde d. 03-04-2019. For første gang var alle medarbejdere fra Produktionsskolerne, VUC, KUU, EGU og OBU samlet på adressen i Skejby.

Vi havde en god eftermiddag med mange informationer og snakke om fremtiden. Dagens program ud over at lære hinanden at kende var at arbejde med værdier og kernefortælling i grupper og derefter fælles video opsamling til slut. Dagen blev gennemført med hjælp fra Konsulentfirmaet Handlemod, som gjorde et godt stykke arbejde for at få processen til at køre.

Vi sluttede af med fælles spisning – tak for en god dag.

Informationsmøde den 3. april i Egå.

Informationsmøde den 3. april i Egå.

36 interesserede unge og forældre var mødt op. De fik en grundig indføring i den nye FGU Aarhus, og havde mange gode afklarende spørgsmål. Vi håber, at se dem på en af de tre skoler i FGU Aarhus.

FGU Aarhus besøg af undervisningsminister Merete Riisager

Mandag den 25. marts fik FGU Aarhus besøg af vore undervisningsminister Merete Riisager. Bestyrelsesformand Esben Kulberg og Institutionsleder Claus Bentsen samt resten af lederteamet havde en god snak med ministeren omkring FGU, og hvor langt vi i Aarhus var i processen frem mod FGU med opstart den 1. august 2019. Mødet forløb i god stemning og med en imødekommende og lyttende undervisningsminister, som også gav udtryk for forståelse for opgavens kompleksitet og det tidspres bestyrelse, ledelse og ansatte er udsat for hen i mod opstart.

Informationsmøde om FGU Aarhus på Egå Produktionshøjskole

FGU Aarhus´s andet infomøde på Egå Produktionshøjskole onsdag den 6. marts. Der kom 24 unge og forældre, som udviste stor interesse for den nye 2-årige FGU uddannelse.

Få et hurtigt overblik over uddannelsen, se animationen her

Husk informationsmøde om FGU Aarhus

Husk informationsmøde om FGU Aarhus på

Egå Produktionshøjskole (FGU Egå)

Øster Kringelvej 32 – Egå

Onsdag d. 6. marts og 3. april kl. 17.00 – 18.30

FGU Aarhus på uddannelsesmesse på Aarhus HF&VUC

Vi har i dag præsenteret FGU Aarhus på uddannelsesmesse på Aarhus HF&VUC. Vi glæder os til at tage imod en masse nye elever den 1. august.

Ildsjæl

Ildsjæl bliver leder af ny uddannelse

Det bliver den 58-årige Claus Bentsen, der skal stå i spidsen for Aarhus’ nye Forberedende Grunduddannelse, FGU Aarhus, der bliver skoletilbud for flere end 700 elever og arbejdsplads for mellem 100 og 120 medarbejdere. Det besluttede en enig bestyrelse på et møde mandag aften.

Den nye institutionsleder kommer fra et job som forstander for den ene af de i alt tre aarhusianske produktionsskoler, der sammen med dele af VUCs voksen almenuddannelse AVU, den kombinerede ungdomsuddannelse KUU og erhvervsgrunduddannelsen EGU fusionerer og efter sommerferien slår dørene op som FGU. Formanden for bestyrelsen i FGU Aarhus, Esben Kullberg, glæder sig over ansættelsen af Claus Bendtsen.

”Claus er kendt i det aarhusianske uddannelsesmiljø for at gå forrest, når det gælder udvikling af området, og for at sætte de unge i centrum. Han taler deres sag og vi får en ildsjæl i spidsen for FGU Aarhus,” siger Esben Kullberg.

Han understreger, at det har været vigtigt for bestyrelsen, at den nye leder, der skal stå i spidsen for fusionen, har respekt for den forskellighed, der er mellem de nuværende institutioner.

”Vi har søgt og fået en institutionsleder, der er åben over for den store opgave, det er at føre forskellige kulturer og medarbejdergrupper sammen. Det har vi fået og samtidig får vi et unikt engagement, som både elever og medarbejdere vil nyde godt af,” siger Esben Kullberg, der tilføjer, at den nye institutionsleder og tiltræder 1. februar 2019. Claus Bentsen blev valgt i et stærkt ansøgerfelt.

Den Forberedende Grunduddannelse (FGU) henvender sig til unge under 25 år, der ikke har gennemført eller er i gang med en ungdomsuddannelse og som heller ikke er i beskæftigelse. FGU er en fusion af produktionsskoler, VUCs almenvoksenuddannelse AVU, erhvervsgrunduddannelsen EGU og den kombinerede ungdomsuddannelse KUU. FGU tilbyder undervisning i tre spor: Almen grunduddannelse, Produktionsgrunduddannelse og Erhvervsgrunduddannelse.

FGU Aarhus bliver en af landets største med forventet 700 elever og 100-120 medarbejdere.