DR og P3 har netop søsat en kampagne for at forbedre trivslen hos unge. Kampagnen – eller P3-Missionen – hedder “Hvad gør dig glad?” og vil køre resten af 2023.

Startskuddet gik torsdag den 9. marts med initiativet “Ha det Godt”, som mange FGU-skoler og andre ungdoms-uddannelser og -organisationer deltog i.

På FGU Aarhus deltog 8 klasser i kampagnen, hvor eleverne i 2 timer diskuterede forskellige ideer til at forbedre trivslen på flere niveauer – klasse-, skole- og samfunds-niveau.

Headspace Aarhus, som er en åben ungerådgivning for alle unge i alderen 12-25 år, deltog med 12 frivillige og stod for at facilitere elevernes dialog. Udover Headspace er også Ungdommens Røde Kors, Girltalk og ABC for Mental Sundhed tilknyttet kampagnen.

DR’s P4 Østjylland var også på besøg på FGU Aarhus og sendte live radio om kampagnen, som eleverne tog aktivt del i. Men unges trivsel står ikke overraskende naturligvis øverst på dagsordenen for både elever og FGU Aarhus.

DR’s chef for P3, Malene Birkebæk, udtaler:

I dag er det alment accepteret, at hvis du vil passe på din krop og din fysik, så skal du spise grønt og motionere. I P3-missionen ønsker vi tilsvarende at passe på unges mentale velbefindende, inden det er for sent. Frem for kun at fokusere på årsagerne til mistrivsel, som er mange, vil vi vende den om og tale med unge om, hvad et godt liv er for dem.

P3-Missionen har fokus på den mentale mistrivsel blandt unge i deres hverdag – ikke på unge med svære diagnoser og psykiske lidelser.

P3-Missionen sætter ind på, hvad der kan gøres, inden unge banker på hos psykiatrien. Desuden anerkender vi, at der er behov for specifikke indsatser for de hårdest ramte, og at psykiatrien er stærkt udfordret. Med dette tiltag er der fokus på forebyggelse, og hvordan vi sammen kan finde veje til bedre trivsel, og vi er bevidste om, at vi ikke med et trylleslag og vores indhold kan forbedre trivslen for en hel generation. Men vi tror på, at der er et stort behov for en samtale om, hvornår man trives, og hvad man kan gøre, når livet ikke føles så let. Derfor vil vi gerne tage på os at få startet den samtale.

P3-Missionen er et initiativ på tværs af DR Lyd, dr.dk, P3’s sociale medier og senere på året DRTV, og i løbet af 2023 vil der løbende være P3-indhold og events, der sætter fokus på unges mentale trivsel.

P3-missionen håber også at møde unge i hele det danske sommerland – en tid hvor frihed, musik og fællesskab er en stor del af mange unges liv.