Aarhus Rådhus’ kantine udsmykket med billeder taget af Foto på FGU Aarhus

Foto på FGU Aarhus har netop leveret 21 fotos i størrelsen 1×1 meter, som nu kommer til at pryde kantinen på Aarhus Rådhus. På anbefaling fra moderen til en tidligere elev blev Foto kontaktet af køkkenledelsen på rådhuset og tilbudt at lave udsmykning i form af mad-fotos fra køkkenet. Der var plads til 14 billeder i kantinen. Men der var så stor begejstring for resultatet, at man valgte 21 billeder, som man så vil skifte mellem.

Det var de to Foto-elever Karen Adelfred og Zacharias Gaarn Jensen, som af Foto-faglærer Peer Mortensen blev udpeget til opgaven. De to elever har arbejdet meget selvstændigt og professionelt med opgaven. Først blev der lavet billedresearch og fremsendt billedeksempler for at fastlægge en stilart, der af køkkenledelsen blev godkendt uden indvendinger.

Karen og Zacharias var derefter 3 formiddage på rådhuset for at tage billeder i køkkenet. Ud af 650 billeder udvalgte og redigerede de to elever så 42 billeder, som blev fremsendt digitalt. Køkkenledelsen valgte som nævnt i alt 21 billeder, hvoraf 14 på skift vil blive brugt til permanent ophængning i kantinen.

Karen Adelfred og Zacharias Gaarn Jensen arbejder begge målrettet på at få en uddannelse som fagfotograf. Zacharias har allerede gennemført grundforløbet på Medieskolerne i Viborg, mens Karen er blevet kraftigt opfordret af faglærerne i Viborg til at starte samme sted.

Herunder ses rådhusets kantine med de nye billeder på væggene og samtlige 21 billeder, der er blevet valgt til ophængning.

Tillykke med det flotte arbejde til de dygtige elever fra Foto 🙂