Gennem tre uger har Byg og Bolig, FGU Aarhus Egå, været i gang med et spændende projekt i bæredygtighedens tegn. Herunder kan du læse en udførlig beskrivelse af processen, fortalt af faglærer Jimmi Benn Jørgensen, Byg og Bolig:

Egå-skolen har aldrig haft et egentlig udendørs pauseareal for hverken personale eller elever. Skulle vi udenfor, var der kun parkeringspladsen. Det betød selvfølgelig også, at udendørsaktiviteter af enhver art var umulige.

Omme bag vores bygning har et ca. 180 m2 stort areal altid ligget øde hen. Det har været stærkt tilvokset med tre meter højt ukrudt og flere træer. Planen var, at de grønne uger her skulle skabe et sted med liv. Det skulle gøres bæredygtigt og skabe trivsel.

Vi startede med et besøg på Grønagergård Savværk ved Gjern, hvor vi fik indblik i den fulde proces fra, at træet blev skovet, til det fik den beskaffenhed, som vi bruger til daglig på værkstedet.

Vi startede med at rydde op i rodet. I stedet for at sprøjte mod ukrudtet ryddede vi alle buske på hele arealet, rev sammen og kørte affaldet væk. Derefter gravede vi træer op og fræsede jordarealet, efter vi havde gravet fliser op. Vi rev jorden fri for rødder og nivellerede arealet ensartet ud. Vi gravede render langs huset, så vi ikke fik vand ind og lavede simpel afvanding fra tag til nedsivning i stedet for at belaste vores kloakker.

Vi lagde så ukrudtsdug ud og derpå 20 cm træflis fra Grønagergård Savværk ved Gjern. Dette sikrer, at vi ikke ser ukrudt igen. Det resulterede i 30 m3 flis, inden vi var færdige.

Mens folk var i gang udenfor, var nogle elever indenfor i gang med at lave bord/bænkesæt og kompostbeholdere til arealet. Det hele blev lavet i Douglas-træ, som fra naturens hånd kan holde uden at være imprægneret med giftstoffer.

Vi støbte sten ned til bålsted, skar træstubbe at sidde på og opstillede en stor sømblok til hyggelig konkurrence – OG SÅ HYGGEDE VI MED SNOBRØD OG SAMVÆR.

Der er i øvrigt planer om bla. udsmykning og flere naturspil på området.