Erhvervstemaer

Erhvervstemaer/Værksteder

Mad og Sundhed

FGU Egå

Øster Kringelvej 32, 8250 Egå

  • Mad og Service

Mad og Service forbereder dig til en uddannelse eller et arbejde indenfor mad og service. Vi laver sund mad til alle skolens elever og ansatte, og derudover servicerer vi også ved møder, arrangementer, åbent hus og lignende. Rengøring og hygiejne er en stor del af hverdagen, men vi lægger også stor vægt på samarbejde, trivsel og sikkerhed.
Du vil på Mad og Service arbejde med madlavning, bagning, brug af opskrifter, råvareindkøb, planlægning af en menu og meget mere.
Desuden kan du kan komme i praktik inden området – fx.  i en kantine, på et plejehjem, på en restaurant, et hotel eller på en café, men det er også muligt at komme i praktik i en helt anden branche.

Mad og Sundhed

FGU Skejby

Olof Palmes Allé 39 – 8200 Aarhus N

  • Spisehuset

Spisehuset lærer dig, hvordan du gennem en sund og varieret kost, får de bedste forudsætninger for at klare hverdagen. Vi tilbereder meget forskelligt mad, og du vil møde råvarer, du aldrig har set før. Vores opgaver er at sammensætte ernæringsrigtig mad, at lave mad til skolens daglige buffet, at producere retter af friske, rene råvarer, at bage brød og kager – og nogle gange laver vi temauger med mad fra andre lande. Du lærer, hvad det vil sige at være en god kollega og tage ansvar i et team, der laver mad til tiden –  at deltage i menuplanlægning, indkøb og køkkenhygiejne.
Du kan forberede dig til uddannelser som kok, køkkenassistent – eller andre uddannelser inden for levnedsmiddelområdet.

Mad og Sundhed

FGU Midtby

Klosterport 4E, 2 sal – 8000 Aarhus C

  • Café-Linjen

Fremstiller dagligt morgenmad og frokost til alle elever og ansatte på skolen. Som elev i caféen får man god lejlighed til at tjekke sin interesse og sit talent for madlavning, og det er oplagt at starte her, hvis du overvejer en uddannelse som kok, køkkenassistent, cater eller andre uddannelser inden for levnedsmiddelområdet.
Vi tager udgangspunkt i en sund linje med et varieret udbud, og hovedreglen er, at maden er fremstillet helt fra bunden. Vi ”snuser” til råvarerne og forholder os til kvalitet og økologi kontra økonomi, og du får et grundlæggende kendskab til hygiejneregler og du indser hurtigt at overblik og struktur er vigtigt i forhold til den daglige arbejdsproces. Du lærer at lave mad i små og store portioner og får indblik i alle funktioner i et køkken: madlavning, brug af opskrifter, menuplanlægning, indkøb, varekendskab, økologi, arbejdsplanlægning, hygiejne og egenkontrol.
Dagligdagen i cafeén kører oftest i et højt tempo, men vi finder også tid til fordybelse og afholder eksempelvis temauger, får  besøg af enten en slagter, en bager, eller en konditor – eller arbejder mere specifikt og tilbundsgående med økologi, etniske retter, eller et andet emne.